Covid-19

Hier staat alles m.b.t. het corona virus.

Door alle maatregelen rondom Corona waren wij genoodzaakt een aantal activiteiten en wedstrijden te annuleren. Inmiddels mogen er vanaf 1 juli weer wedstrijden georganiseerd worden en we zijn dan ook blij om jullie te kunnen melden dat we onze wedstrijden en activiteiten weer gaan hervatten!

Uiteraard doen we dit met inachtneming van de spelregels voor de sport in Nederland https://www.knhs.nl/nieuws/2020/wedstrijden-vanaf-1-juli-informatie-voor-wedstrijdorganisaties-en-ruiters/ en de (hygiëne-) maatregelen van de overheid en het RIVM. Voor alle wedstrijden en activiteiten die Pegasus hervat betekent dit expliciet: breng maximaal 1 toeschouwer mee. Zo kunnen we de 1,5 meter afstand regel waarborgen op de locatie van de manege. En mochten de maatregelen van de overheid en het RIVM wijzigen, dan zullen wij daar ons weer op aanpassen.

Gezien de beperkte beschikbare capaciteit in vrijwilligers en in tijd, gaan we vervallen wedstrijden en activiteiten niet inhalen. We pakken onze wedstrijd- en activiteitenkalender weer op na de zomer.

De eerstkomende activiteit is dan ook op 6 september a.s. Dan organiseert Pegasus:

  • Onderlinge springwedstrijd (inschrijflijst hangt op de manege op het informatiebord bij de binnenbak)
  • Huldigingen: clubkampioenen 2019 en oud kampioenen 2018, vrijwilliger van het jaar 2019, manegepaard van het jaar 2019
  • Bekendmaking 3 beste lotenverkopers Grote Clubactie 2019

Hou de website in de gaten voor de verkiezingspoll manegepaard van het jaar 2019.

Op de website vind je ook de kalender voor de rest van de wedstrijden en activiteiten die nog komen in 2020.

Nieuwe zadeldekken en halsters manegepaarden/-ponies 

Vanuit de opbrengst Grote Clubactie vorig jaar, zijn er nieuwe zadeldekken voor de manegepaarden/-ponies aangeschaft. Ook komen er voor de paarden nieuwe halsters. Zowel de dekjes als de halsters zijn voorzien van een nummer zodat ieder straks zijn eigen set heeft.

Algemeen Bestuur Pegasus en haar toekomst

Na jaren enthousiast invulling te hebben gegeven aan hun bestuursfunctie, hebben zowel Sandra Miog (Secretaris) als Louise Portier (Voorzitter + organisator FNRS dressuur wedstrijden) besloten te stoppen met hun bestuursfunctie. Dit betekent dat de toekomst van de vereniging wankelt als er niet op tijd geschikte opvolgers worden gevonden!

Er zijn daarom per 1-10-2020 drie vacatures te vervullen:

  1. Voorzitter
  2. Secretaris
  3. Vrijwilliger FNRS dressuur wedstrijden

Binnenkort vind je op onze website de uitgebreide omschrijving van de taken en verantwoordelijkheden die horen bij deze 3 vacatures. Wil je nu al meer weten? Stuur dan jouw vragen per email naar: info@paardensportverenigingpegasus.nl

Zomervakantie

Over een paar weken begint de zomervakantie. Net als voorgaande jaren is ook het bestuur van Pegasus met vakantie, vanaf eind juli t/m eind augustus zijn wij niet of nauwelijks bereikbaar.

Wij wensen jullie allemaal een fijne zomer, blijf gezond!